Subiect: - Fruits Basket - Mar Iun 01, 2010 9:14 am
Fruits Basket
Data crearii manga-ului: ianuarie 1999 Data incheiererii manga-ului: noiembrie 2006 Numarul volumelor: 23 Data crearii anime-ului: 5 iulie 2001 Data incheierii anime-ului: 27 decembrie 2001 Numarul de episoade: 26 Gen: drama, fictiune, romantism, comedie
Personajele principale:
Honda Tohru
Sohma Kyo
Sohma Yuki
Descriere: ”Fruits Basket” prezintă viaţa unei eleve de liceu, numită Tohru Honda, care a rămas orfană după ce mama ei, Kyoko Honda, a murit într-un accident de maşină. După aceasta, Tohru a locuit cu bunicul ei, dar atunci când casa lui a trebuit renovată, Tohru se găseşte nevoită să locuiască într-un cort în pădure. În ciuda traiului greu, Tohru rămâne optimistă.
Într-o zi, Tohru dă din întâmplare peste casa colegului ei de clasă Yuki Sohma şi a vărului lui Shigure Sohma. Când aceştia descoperă că Tohru locuia într-un cort, sunt surprinşi de aceasta. Întreaga zonă era proprietetea familiei Sohma, iar Tohru le cere permisiunea de a locui în continuare în cort. Fiindu-le milă de ea, cei doi îi oferă o cameră în schimbul treburilor caznice. După ce o alunecare de teren îi acoperă cortul, inclusiv poza mamei ei şi hainele de şcoală, nu are altă soluţie decît să accepte. La scurt timp după ce se mută, Kyo Sohma vine să-l provoace pe Yuki.
Tohru apoi descoperă secretul familiei Sohma şi cauza pentru care Yuki era foarte misterios la şcoală: 13 membri ai familiei Sohma erau posedaţi de spiritele celor 12 animele din Zodiacul Chinezesc (jyūnishi în japoneză) şi spiritul pisicii care, conform legendei, nu a fost inclusă în zodiac. Aceştia se transformă în animale când sunt îmbrăţişaţi de sexul opus sau în condiţii de stres psihic sau fizic. Când Tohru promite să păstreze secretul, familia Sohma îi permit lui Tohru să-şi păstreze amintirile în loc să i le şteargă prin hipnoză, ceea ce se întâmpla cu toate persoanele din afara familiei Sohma care afla secretul.
Povestea urmează vieţile lui Tohru şi a familiei Sohma. După ce locuieşte cu familia Sohma, Tohru începe să-i placă, apoi iubească şi încearcă să oprească blestemul zodiacului.
Diferenta intre anime si manga: În mare parte, edisoadele anime sunt foarte asemănătoare capitolelor din manga.[1] Totuşi, anime-ul aduce nişte schimbări poveştii. Unele evenimente sunt combinate, iar altele, ca prima întâlnire a lui Tohru cu Momiji şi toate referirile la şapca de baseball a lui Tohru, nici nu apar. Anime-ul ,de asemenea, adaugă întâmplări în care membrii familiei Sohma sunt transformaţi accidental în animale de către Tohru. De exemplu, în episodul 6, când Hanajima şi Uotani vizitează casa familiei Sohma, anime-ul prezintă o serie de transformări accidentale, pe când în manga, nu are loc nici o transformare.
Parerea mea: "Fruits Basket" mi-a deschis viata. Este foarte greu sa intelegi acest anime, tebuie sa fi singur, fara prieteni ca sa poti intelege. Eu am fost in acest caz.Am fost inchisa, dar cand am vazut anime-ul acesta m-am simtit de parca cineva mi-a aratat o lectie de viata, chiar daca anime-ul e o fictiune. Acum pot sa ma descopar pe mine insumi si sa am incredere in mine .
Uitati deschiderea si incheierea anime-ului :
Am uitat sa va zic, acest anime si manga este dedicat unei persoane minunate, Okazaki Ritsuko, care a murit in 2004 dincauza unui soc septic. Ea a intrat in inimile tuturor prin baladele sale sufletesti, dar asta e o alta poveste .